Tinggal Kenangan-Radhi dan Keluarga tersayang~

Sensasi merasa agak sedih melihat keadaan mereka berdua yang kini bukan lagi loving couple mcm dulu2...they used to be one happy family kans..look at them,and radhi,he loves his son so much....thats very nice...Shazlin dan Radhi kedua2nya org sarawak..then masa di srwk dulu they all dah couple,that time OAG masih blum glamer sgt lg..then,Shazlin joinn band GIM...after that,she jadi stewardess,8 tahun mereka terpisah..the bertemu balik and menjalin cinta balik,then kahwin dpt sorang baby boy and berpisah again...

Sebetulnye,kes sebenar mula2 shazlin bwk kes cerai nie di mahkamah kerana mendakwa bahawa Radhi telah menceraikannya.Dia melafazkan cerai tehadap shazlin,semasa mereka bertengkar,Shazlin kata Radhi tak berubah sikap (tabiat buruk) beliau sejak bujang,sedangkan dia telah berjanji akan berubah lepas kahwin,dah byk kali diberi radhi peluang tapi masih x berubah jugak..Radhi pula ckp,shazlin xmau pindah keluar dari rumah kedua org tuanya.kononnya shazlin nak berada di Zon selamat.Normal bagi seorang wanita ingin hidup normal,mempunyai suami yg boleh menjadi ketua dan dihormati..betul tak?kalau suami sudah tidak lagi dihormati,isteri akan sentiasa rasa nak bercerai...percayalah ckp gua..so paham2 la..

then zaman skrg memang byk sgt2 kes lelaki lafaz cerai then after that tak mengaku...dah beberapa kali kes artis jadi mcm nie,bukan artis je,org biasa pun byk..dan ini pasti mendatangkan marah kepada isteri..mentang2 talak ditangan lelaki,dah talak after that tak mengaku,nak pujuk2 pula...tak hangin ker?tambah pulak sang suami telah kehilangan rasa hormat isteri...sure la susah nak pujuk balik...

Kes shazlin curang pulak,ini kita x tahu kebenarannye...ye lah kalau suami dah tak nak sgt2 ceraikan (padahal sbnarnye dah cerai cume tanak ngaku pulak)mgkin isteri tue sengaja nak menaikkan api marah si suami..so buat cerita la...but now nie dia tak ngaku dia ada affair dgn lelaki lain..kita takda bukti so memang x boleh la mengiyakan perkara itu....
Even dlm islam pun kata selagi tiada 4 saksi lelaki melihat terang2 penzinaan itu,tak boleh dijatuhkan hukum hudud.dan tak boleh pula nak menyebarkan fitnah,kerana fitnah tue amat buruk akibatnye.

Sensasi sedih melihat Radhi semakin kurus,tak ceria lagi dan hidup murung selepas kehilangan isteri tersayang..Apa yg berlaku pasti ada hikmahnya..so Radhi be strong and percayalah pada jodoh...kerana jodoh itu ketentuan tuhan














Vokalis utama Kumpulan Old Automatic Garbage (OAG) Mohd Radhi Razali, 31, dan isteri, Shazlin Sharif, 30, kelihatan sugul ketika ditemui wartawan Bernama di Unit Rawatan Rapi Pusat Perubatan Pantai di sini ketika melawat anak lelaki mereka, Muhd Rifdhi Muslim yang berusia tiga setengah yang terjatuh dalam kolam renang rumah mentuanya di Petaling Jaya semalam. Muhd Rifdhi dipercayai terjatuh ke dalam kolam renang sedalam 1.5 meter itu ketika cuba mengambil alat permainannya, sebuah bot plastik, dari kolam itu

0 comments:

Post a Comment