Janagn terpedaya..Kerja sambilan menaip gaji RM3800.00 penipu!!


Sahabat Sekalian,

Sedang mencari kerja atau perlukan duit yang lebih????

Kami bayar sehingga USD 1000 = RM 3,800 atau lebih secara bulanan.
Kami menawarkan kepada anda peluang pekerjaan di rumah seperti Menaip/kerani/ setiausaha/ penyelia/ pelatih/Peg. Pemasaran/pengurus.

Pengalaman tidak perlu.. Boleh menaip. Tiada had umur. boleh dilakukan dimana-mana sahaja. Sepenuh masa atau part time.

Berminat atau ingin mengetahui dgn lebih lanjut!!!

bla..bla..bla..

Begitulah kandungan email yang dimaksudkan.

Menurut maklumat yang saya perolehi dari kerani syarikat yang menipu tu... sesiapa yang nak buat kerja sambilan menaip ni dijanjikan RM3800 sebula, tapi kena bayar
deposit RM168 ada yang RM182 (company ni selalu keluar kat iklan harian metro)

Setiap hari lebih dari 20 orang akan datang interview, dan kena bayar RM182. so means sehari company untung bodoh RM3640, seminggu RM18,200. sebulan RM72,800. huhu
senang nya buat duit, tak yah modal dan kerja apa-apa. just amik deposit je.

Yang malangnya, bila report kat polis, polis cakap ni bukan jenayah, lebih kepada contract perniagaan, tak boleh wat pape, kena buat saman kat mahkamah sivil. ramai
yang tak puas ati, tapi malas nak amik tindakan mahkamah, bayaran peguam dan cost mahkamah je dah beribu2

Mangsa2 ni tak mampu nak keluar ribu2 untuk amik peguam, so dari pening-pening, kira halal je RM182 tu... yang gelak beso sape???? hmm jawab la kat akhirat sok. yang sedihnya,
pekerja ramai melayu, bos dia pun melayu, diorang tak de ke pikir halal haram... dunia dunia

Sekarang ni diorang buat on line plak.. lagi besar market nih... pulak tu mintak RM50 je.


nie dia Emel penipu yang telah sy Terima

Nur Afiqah Norizan

0 comments:

Post a Comment